FANDOM

Ratovi klonovaEdit

Popis uloga nepoznatih glumaca (po redosljedu pojavljivanja u seriji):

Nepoznati glumac:

- Kit Fisto (S1-2, 4, pet epizoda)
- Tal Merrik (S2, dvije epizode)
- Aramis (S2, jedna epizoda)
- Mee Deechi (S2-3, dvije epizode)
- Gwarm (S2, jedna epizoda)
- Dao (S3, jedna epizoda)
- Patrok Ru-Saxon (S3, jedna epizoda)

Neponata glumica:

- Shaeeah Lawquane (S2, jedna epizoda)
- Djevojčica Asajj Ventress (S3, jedna epizoda)

Fn248 (razgovor) 07:33, 14. kolovoza 2020. (UTC)

Gladijatorska akademija Edit

Pozdrav, Fn248; oko toga da on nije bio u toj seriji oko tih triju likova... Zapravo, on je sudjelovao oko toga i pojasnit ću vam kako: Gladijatorska akademija je ponovno bila na HRT-u 2 u poslijepodnevnim satima u 19.00 sati, negdje u drugoj polovici listopada prošle godine. Bilo je normalno sve do druge epizode "Snagatikus". Bio sam iznenađen da je bio glas oko titularnog lika s obzirom da je s druge strane bilo rečeno na kraju špice da je napravljeno 2010. Tada sam shvatio gdje je bila kvaka: iako je 2010. navedena kao godina sinkronizacije, razvoj te verzije je započeo mnogo ranije; moja procjena je krajem 2006. (sredina prosinca) ili početak 2007. (siječanj). U to vrijeme, započeli su na razvoju naše verzije za tu seriju. Kod Vlada, on je bio u ulozi tog Snagatikusa, zatim ratnika Pikule i Gotikusa tj. gotičkog ratnika #2. On je bio u otprilike 3-4 epizoda od početnih 6. Ostalo se zna što je bilo; kod potonje produkcija je bila zaustavljena na dugo vrijeme, ne otkazana. Mnogi drugi glumci su bili zauzeti drugim obavezama među kojima i Biserka Vučković i odgodilo se na dugo vrijeme sve do 2010. kada je produkcija ponovno započeta. Neki od glumaca su se vratili dok neki drugi su bili zamijenjeni npr. Marija Škaričić, Sven Šestak i Zrinka Cvitešić. Oko role Pikule, potonja je debitirao upravo u drugoj epizodi gdje ga je posudio Marko Torjanac; Pikula se pojavio u još par epizoda gdje ga je zamijenio V. Kovačić; nakon 6. epizode Pikula se pojavio u još jedan par epizoda gdje je to obavio Danijel Ljuboja kao njegova zamjena 2010.

Oko vaše izjave reklo bi se da vjerojatno nikada niste gledali tu seriju ili da ste pogledali kasnije epizode, ne ranije. Ta serija je bila emitirana na HRT-u 2 3-4 puta otprilike (ili 2-3), par puta u ranojutarnjim satima. Ja bih vam savjetovao sljedeće: 1) suzdržajte se od svog akta oko poništavanja promjene jer namjeravam to povratit; zašto bih to izmislio kad sam ja pomno pratio seriju (neke epizode sam propustio, al sam ih nekoliko pogledao, među kojima i prvih 6).

2) ako budu opet emitirali tu seriju na istom kanalu (nadam se da budu), onda pažljivo pratite kad bude, može biti u ranojutarnjim satima ili poslijepodne (oko 19 sigurno) na teletekstu ili na web stranicama, nije teško provjerit; ako bude, prvo provjerite ubuduće prvih 6 epizoda i vidjet ćete da sam bio u pravu.

3) vjerojatno se to neće ponovit, no ak bude nemojte opet poništiti za bilo koji drugi primjer i možda nametnut neki komentar jer kad je netko bio involviran i ako se jasno identificira tko je, tada se mora priznat kako je napravljeno. Može bilo tko slobodno stavit sa ili bez objašnjenja; ak treba objašnjenje od strane nekog korisnika, tada treba dobro razmislit kada je napravljena i u kojim okolnostima pa onda postaje sve jasno. Za ovaj primjer, mislim da je to rijedak primjer, ali može se potencijalno dogodit.

Oprostite na dugoj poruci, al sam to napisao da razumijete ovaj problem.

31.1.2020., A34io

Pozdrav opet. Htio sam vam reći da je danas na drugom počela ta serija u 09.05 (svaki dan od ponedjeljka do petka u 8.55 ili 9) pa sam mislio reći da imate priliku pogledat one epizode koji sam vam spomenuo krajem siječnja od 2. do 6. epizode, ima još naravno (ukupno 26), al ove partikularno.

12.8.2020., A34io


Obitelj Kremenko i Scooby Doo i prijatelji Edit

Pozdrav, ja mislim da je toćno u vezi obitelj kremenka 2007. Godina koji je izdano iz poljske. Osim toga, jesi barem uspio indentificirati glasovne glumce i njihove uloge crtani Sonic(Adventures) i Sonic the hedgehog. Ako budete uspjeli indentificirati, pošaljite mi podatke imena glasnovnih glumaca i njihove uloge.

12.7.2020., Tniksic3

Nisam mogao pronaći godinu sinkronizacije scobby doo i prijatelji, ali cu pronaći.

18:11 12.7.2020., Tniksic3

Pronašao sam 1995. Godinu sinkronizacije scooby doo i projatelji i dodao sam kod Ive Rogulje.

19:16 12.7.2020, Tniksic3

Našao sam slučajno komentar koji ste napisali krajem srpnja i pošto ste tako napisali mislio sam ih staviti te role kod ovih glumaca; za ovo drugo da, 100% točno, a danas vam je treća epizoda te serije na drugom u 9, a idući tjedan još tri u isto vrijeme kao što sam naveo prije.

14.8.2020., A34io


Power Rangers Beast Morphers Edit

Evo, oko njegovih rola znam koje su: General Burke, Sudsey (zadnja epizoda, flashback dio), Djed Božićnjak (zadnja epizoda), starac (1 epizoda) i šef TV postaje u par epizoda. Za Scroozle sam malo iznenađen jer nekako mi je stalno nalikovalo na Borisa Barberića, makar i za to sam bio u skepsi, no ako ste dobro pogodili, onda je čini se riješeno oko tog lika. Za Bena Burkea iskreno nisam ni još uvijek uspio odgonetnuti; na trenutke mi je malo podsjećalo na Draga Utješanovića, no vrlo sumnjam po tom pitanju.

A34io


Spektakularni Spider-Man Edit

Pozdrav, to sam indentificirao i dodao to isto kao i druge animirane serije i animirani filmove, hvala 22:02 19. srpnja 2020, Tniksic3

Pozdrav, njihove uloge su:

Goran Malus - Flint Marko/Sandman, Max Dillon/Electro i Mysterio

Danijela Večerinović - Sally Avril

Ivana Bakarić - Billy Connors

Kristijan Ugrina - Robbie Robertson i Doktor Miles Warren

Alen Šalinović - George Stacy, Kameleon i Blackie Gaxton

Siniša Ružić- Colonel John Jameson i Mark Allan/Molten Man

Sanja Marin - Anna Watson, Martha Connors i Liz Allan

Branko Smiljanić - Doktor Ted Twaki

?? - Roderick Kingsley ( ne znam kako se zove koji je posudio glas Viktora iz Ben 10 (2009.)

Željko Šestić - Federick Foswell i Tinkerer

Mario Huljev - Adrian Toomes/Vulture (Lešinar)

Alen Šalinović - Curt Connors

Aldabert turner- OX/Raymond Bloch i Roderick Kingley

Luka Peroš- Symbiote i Silvermane


14:56, 21.7.2020., Tniksic3


Dodatno o filmu Tom i Jerry lete na Mars Edit

Primio sam ti poruku i oko doktora Gluckmana iskreno ne znam jer uzorak tj. ton tog tipa mi je nekako neprepoznatljiv (na trenutke mi možda podsjeća na Ozrena Grabarića ili S. Ružića, no nekako sumnjam po tom pitanju). Znači Snowflake je ime ptice na Marsu što si naveo jer meni se činilo da je ime nekog marsovskog vojnika.

A34io


Galileo, ipak se kreće Edit

Da, jesam; sutra ću stavit sve glumce i role za ovu seriju, bez brige.

A34io


Sammy i prijatelji Edit

Ja mislim da je sigurno Livada Produkcija. Za tu seriju sam doznao na web stranici B-Net TV (sad A1 TV) prije par godina gdje sam saznao za dvije glumice: Aleksandra Naumov i Jelena Majić, dok za ostale glumce nisam znao jer je stavljeno na Disney Sinkropediji mnogo kasnije. Samo jednu epizodu sam gledao al ostale ne jer nisam imao dovoljno vremena za proučit. A za ostale glumce (Željko Duvnjak, Hrvoje Klobučar, Olga Pakalović i Sandra Hrenar, ak je točno) to vjerojatno govori da je Livada bila involvirana, dok prethodna dva filma je napravio Duplicato Media.

A34io

Po ovim glumcima koje si spomenuo sve je izglednije da je ipak Project 6 zadužen za taj sink. Sinkronizacije koje je radila Jelena Majić su gotovo sve u Projectu, a Aleksandra Naumov je isto tamo bila baš puno aktivna.

- Disneyqueens

Ja smatram da je Project 6 zbog glumačke ekipe, ali i toga što su ulomke sinkronizirani polaznici Spikerske radionice.

Fn248 (razgovor) 18:40, 30. srpnja 2020. (UTC)

Ok, izgleda da je, al za mene je možda samo jedno od dvoje: Projekt 6 ili Livada po mom mišljenju; ak prvo, onda mi je čudno što nisu stavili na webu sliku i opis za tu seriju, a isto tako za Superknjigu. Prvi ili drugi studio.

A34io (razgovor), 22.32, 30.7. (UTC)

Iz nekog razloga više ne ažuriraju sajt kad su u pitanju sinkronizacije, i to od 2013 ako se ne varam? Za Superknjigu imamo dokaz, odjavnu špicu. I taj sink je odličan kao i svi njihovi koje sam ja čula. U Superknjizi su glumci koje danas uglavnom možemo čuti samo u filmskim sinkronizacijama. Iskreno se nadam da će Project opet ustati iz mrtvih i preuzeti TV sinkronizacije, ovo što danas slušamo na TV je tiha jeza.

- Disneyqueens

Bolje rečeno: Projekt 6 Studio: Filmski format - 85-90% TV format - 80-85% (ovisno o primjerima, nisam sve gledao)

Livada Produkcija: Film - 88%~ TV - 30-35% kao sveukupno dobri: odlični (2006.-2010.); a u ostalima, od dobrih (2. sezona Sofije Prve kao napredak u odnosu na prvu (NET studio) zbog nekoliko dobrih glumaca (5-6 mislim); Elena od Avalora - solidna po meni; Ne-Disney primjer: Power Rangers Beast Morphers (ak je Livada - sasvim solidno ok po meni, možda Vrbanić je imao previše rola), preko miksane vreće (Muppet Klinci u nečemu, Jan i Nigdjezemski gusari, možda sve sezone), zatim malo više manjih dobrih (SP 3. i 4. zbog "ensemble" glumačkih elemenata i previše rola kroz godine) do jedan ili par loših primjera (Lavlja straža - 10-15% ok, a ostalo 85-90% nikako ok), sveukupno oko 65-70% ne baš tolko dobri, generalno inferiorno od prvog studija. Ostali primjeri koji nisam gledao (Disney ili ne), recimo da su ili par dobrih ili miksana vreča (Ratovi zvijezda: Pobunjenici) ili nešto pola dobri, a pola malo loši (Ratovi klonova sudeći po izboru glumaca i rola) ili loši a imaju malo dobrih glumaca i rola (ne mogu se sjetit nekog primjera). Zajednički element je što ima previše "ensemble" glumačke tehnike koja se nakupila godinama (a osjeća se na tj. skoro guši kreativnost, stručnost, financije itd.), dok drugi studiji su radili oko 2-3 godine, pa onda prekid, pa ponovno zvanje za neke glumce kasnije (znači bolja kreativnost, stručnost, nešto financija i fleksibilnost). Jedino gora od nje je NET koja ima vrlo malo dobrih elemenata a ostalo ne (jedino mi je možda film Avanture neustrašivog Teda (ako je od tog studija) bio nešto bolji film u odnosu na ostale primjere. Livada je zaista dobar studio, ali u nekim stvarima zaostaje u odnosu na neke druge studije (sadašnje i bivše), pa čak i od TV postaje HRT kad se tiče nekoliko dobrih primjera npr. Prudence Petitpas, Inspektor Gadget, Leonardo, Ernest i Celestina, Zvrko ide u Čudosvijet i sl., iako neki imaju manji broj glumaca (Mali princ, Ekipa iz džungle, Vlak dinosaura i sl.), ali su generalno nešto bolji i zabavni. Za Sammy i co. - onda možda P6, tko zna.

A34io, poruka za Disneyqueens i Fn248

Moj osvrt na se ovo što je napisao A34io:

Project 6:

Project 6 je odličan studio i ima(o) (je) neke od, po meni, najboljih glasovnih glumaca. A uz to, trudi(o) se da sinkronizacije budu odlične nebitno je li riječ o filmu ili TV seriji tako da su sve sinkronizacije ovog studija jako dobre ili odlične.

Livada produkcija:

Slažem se da je Livada u početku bila odličan studio, no u zadnjih 7 godina (otprilike), po meni su lošiji, pogotovo za serije.

Naravno postoje neki bolji primjeri sinkronizacije serija, a to su po meni:

- Jan i nigdjezemski gusari

(obrazloženje: u usporedbi s drugim serijama sinkronizranim u istom razdoblju, ova je serija jako dobra, mislim da je ovako dobroj sinkronizaciji pridonjela i činjenica da serija nema puno sporednih likova)

- Mickey Mouse Clubhouse

(obrazloženje: sinkronizacija je odlična, nema puno "članova serijske ekipe", no mislim da je dijelom za to zadužna i činjenica da serija nema sporedne likove)

- Ratovi zvijezda: Pobunjenici

(obrazloženje: gledao sam samo dvije ili tri epizode ove serije i nisam prepoznavao glumce, ali sjećam se da je sinkronizacija bila jako dobra)

- Sofija Prva, 2. sezona

(obrazloženje: po meni je ovo najbolje sinkronizirana sezona ove serije, jedino mi se ne sviđa što je previše vokalnih izvedbi za razne likove imala I. Starčević, 1. sezonu je radio NET i to je bilo lošije napravljeno, 3. sezona je po meni najgore sinkronizirana sezona ove serije, a što se tiče 4. sezone previše uloga imaju I. Starčević i P. Vukelić, što jako smeta kod susreta likova koji imaju isti glas (to ne znači samo da imaju međusobni dijalog, već i da se dva lika istog glasa pojavljuju u jednoj epizodi u razmaku od nekoliko sekundi, što posebno smeta kod I. Starčević jer ne može dovoljno dobro promijeniti glas))

- Elena od Avalora

(obrazloženje: solidna sinkronizacije, ništa puno bolje od 2. sezone Sofije Prve, podjela uloga je u redu osim Gabeovog vokala i previše uloga Gorana Malusa (no njegove se uloge uopće ne susreću u istoj epizodi, pa to baš i ne smeta), sviđa mi se to što se u sinkronizaciji pojavljuje i dosta glumaca koji nisu "članovi serijske ekipe" (Mateja Majerle, Rina Radmilov, Filip Riđički i Mirela Brekalo))


Srednje:

- Power Rangers Beast Morphers

(obrazloženje: cijelokupna sinkronizacija zvuči dobro, no Vrbanić ima previše uloga, a nije među boljima jer je riječ o igranoj seriji gdje način otvaranja usta kod likova mora pratiti tekst što ovdje ponekad nije pogođeno)

- Muppet klinci

(obrazloženje: sinkronizacija zvuči dobro, ali dva najvažnija lika glumi isti glumac (D. Dizdar kao Kermit i Gonzo), također D. Bratulić ima previše sporednih uloga (s obzirom na broj sporednih likova i glumaca))

- Ekipa za 6

(obrazloženje: cijelokupna sinkronizacija zvuči dobro, glumci za glavne likove nisu "članovi serijske ekipe" (osim Z. Antičević), no ima nekoliko promjena glumaca za određene likove (npr. Ljigi kojeg u pročetku glumi Ž. Šestić, a kasnije D. Bratulić, no to i nije toliko loše jer Šestić i Bratulić imaju donekle slične glasove; tu je i Di Amara koju prvo glumi R. Radosavljev, a kasnije M. Berberović, ovo mi puno više smeta jer one nemaju nimalo sličan glas), također, po meni B. Smilanić i Ž. Šestić glume previše likova (s obzirom na broj likova))

- Ratovi zvijezda: Ratovi klonova

(obrazloženje: sinkronizacija u cijelosti dobro zvuči, ima mnogo glumaca koji nisu "članovi serijske ekipe" (Hrvoje Klobučar, Marko Torjanac, Jelena Miholjević, Sreten Mokrović i Tit-Emanuel Medvešek), nema promjene glumaca oko likova čak i ako se likovi pojavljuju u 1. pa onda u  5. sezoni (iznimka Riyo Chuchi (A. Ćapalija - S1 i M. Berberović - S3, no one imaju donekle slične glasove, no ovo mi smeta jer A. Ćapalija ima druge uloge i u 3. sezoni)), loše strane su neravnomjerno raspoređene uloge (D. Peka u 1. i 2. sezoni glumi 3 lika, a Ž. Šestić 12 likova), previše senatora glumi G. Malus (Onaconda Farr, Orn Free Taa i Mas Amedda), previše važnih likova glumi K. Klabučar (Wullf Yularen, Plo Koon, Gregar Typho i Bail Organa))

- Zlatokosine zapetljane pustolovine

(obrazloženje: jako loša podjela vokala, dijalog malo bolji, sinkronizacija je napravljena na brzinu)


Lošije:

- Sofija Prva, 3. sezona

(obrazloženje: najgore sinkronizirana sezona serije, napravljena na brzinu, puno likova ima druge glumce u rzličitim epizodama (npr. Princeza Vivian))


HRT sinkronizacije:

Bolje:

- Pustolovine Prudence Petitpas

- Andyjeve dinosaurske pustolovine, Andyjeve divlje pustolovine, Andyjeve prapovijesne pustolovine, Andy i mladunci (iako je igrani sadržaj, jako je dobro sinkroniziran, otvaranje usta se poklapa s tekstom (pogotovo u prve dvije)

- Zvrko ide u čudosvijet

- Inspektor Gadget

- Ekipa iz džungle: Povratak na ledenu ploču (samo film, serija ne zbog premalo glumaca s obzirom na broj likova)

- Susjedstvo Tigrića Danijela (film i serija)


Srednje:

- Vlak dinosaura

- Mali princ (iako samo tri glumca, serija zvuči dobro zahrvaljujući odličnoj glumi nekih od njih)


Lošije:

- /// (ne mogu ništa izdvojiti)


NET:

Sinkronizacije animiranih filmova/serija su srednje, a igranog sadržaja loše


Fn248 (razgovor) 07:00, 31. srpnja 2020. (UTC)


Pokemoni Edit

U vezi tvog upita o Pokemonima.

Koliko znam za Netflix rade dva studija. Livada i Net. Nemam pristup HR creditsu, ali mislim da je Livada ovo radila.

-Disneyqueens

Scooby Doo Edit

Iskreno, nisam bio potpuno siguran dal je 1999. ili 2000., no ako ste rekli 2000-tih, onda je možda najvjerojatnije pa ću to revidirati ovaj podatak, a možda je također i za druge glumce. Možda budem još nešto istražio o tome, no godište 2000. je možda više izglednije.

Za Mira Šegrta u toj seriji (Alfa Film verzija), ne znam dal je bio u toj seriji, meni se čini da nije bio u tome. No ako je, onda je možda bio u ulozi policijskog šerifa ili tako nešto. Za "Otok zombija", iako sam za to čuo, iz nekog razloga nikad ga nisam gledao, a za Pierrea i Jacksona ne znam koji su bili naši glumci.

Spiderman nova animirana serija Edit

Pozdrav! Pokusat cu indentificirati ostale glasove. Za sad znam za Krunoslava Klabucara posudio glas flash Thompsona na spiderman TNAS 2003 također kod spektakularnog spidermana. Pozdrav.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.