FANDOM


Pocahontas

Pocahontas je 33. animirani film iz 1995. godine u produkciji Walt Disney Animation Studija. Inspiriran je životom indijanske princeze Pocahontas.

Nakon otkrića Amerike, Engleska počinje sa osvajanjem kontinenta, te izgradnjom novog grada Jamestowna. Dok indijanci razmšljaju kako postupiti sa novim pridošlicama, kći poglavice, Pocahontas, susreće Britanskog generala, Johna Smitha. Iz njihovog prijateljstva se počinje rađati ljubav. John Smith polako počinje gledati na svijet Pocahontasinim očima. No, stvari se ubrzo mijenjaju jer ne samo da Britanci žele "blago zemlje" nego ih Kocoum, inače najbolji ratnik indijanaca, viđa zajedno. No najveća prijetnja miru događa se u trenutku kada se ondje nađe Thomas, Johnov prijatelj, i pucajući u Kocouma ga ubija. Indijaci hvataju i zarobe Johna, da bi ga sutradan u zoru ubili. Pocahontas gubi svaku nadu da može spasiti Johna, ali joj Baka Vrba govori da treba slijediti srce. Ona se odlučuje učiniti ono čemu se nitko više ne nada: vratiti mir i spriječiti rat.

Hrvatska sinkronizacija je započeta krajem 2018., te dovršena početkom 2019. godine. Kada će premijerno biti prikazana i gdje još uvijek ostaje nepoznanica.

Uloge Edit

Lik Glas
Pocahontas (vokal) Gordana Marković

Još uloga nakon premijere sinkronizacije...

Hrvatska sinkronizacija Edit

Sinkronizacija: Livada Produkcija

Hrvatsku verziju proizveo: Disney Character Voices International, Inc.

Godina sinkronizacije: 2019.

Galerija Edit

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.