FANDOM


Marta Muždalo je dipl. ing. arhitekture i hrvatski tekstopisac.

Biografija Edit

Nakon VII. Opće gimnazije, upisuje studij arhitekture na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Po završetku fakulteta se zapošljava u projektnom društvu HŽ-a, ŽPD-u, gdje radi i danas.

Javnosti poznatija kao tekstopisac pjesme Natali Dizdar "Ne daj", nagrađenoj Zlatnom kooglom 2005. za pjesmu godine, te nagradom HR Top 20 za najbolje plasiranu pjesmu na top-ljestvicama tijekom 2004. godine. Pjesma je bila nominirana za Porina u tri kategorije, a Natali Dizdar je osvojila onog za najboljeg debitanta. "Ne daj" se smatra najuspješnijim domaćim singlom 2004. godine, kao i jednim od naših najboljih pop ostvarenja uopće. Nakon singla "Ne daj", nastavlja suradnju s Natali Dizdar te s Marinom Ostojićem i Davorom Vidukom piše pjesmu "Rudi", a autorski će sudjelovati i na njenom novom albumu.

Mlada autorica je i jedna od pjevačica alternativnog rock sastava "Diletanti", najpoznatijeg po velikom hitu "Božić dolazi". Povremeno radi kao kolumnistica poznatog Dopmagazina, pa se često našla i s druge strane glazbe, komentirajući koncertne nastupe stranih i domaćih izvođača.

Sinkronizacija Edit

Prepjev Edit

FILM GODINA SINK.
Elena od Avalora (s Goranom Kuretićem) 2019.
Aladin (2019.) (s Goranom Kuretićem) 2019.
Elena i tajna Avalora (s Goranom Kuretićem) 2018.
Sofija Prva (S2-4) (s Goranom Kuretićem) 2016.-2020.

Prijevod Edit

SERIJA GODINA SINK.
Ratovi zvijezda: Ratovi klonova (s Goranom Kuretićem) 2020.
Elena od Avalora (s Goranom Kuretićem) 2019.
Jan i nigdjezemski gusari 2015-2018.

Ostalo Edit

FILM GODINA SINK.
Leo da Vinci: Misija Mona Lisa 2018.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.